Nalbandian, Gonzalez boeken winst

David Nalbandian heeft zich eenvoudig gekwalificeerd voor de halve finales van het ATP-toernooi in Basel. De Argentijn versloeg Paradorn Srichaphan: 6-2 en 6-2.

Nalbandian jaagt deze week in Basel en komende week in Parijs op een ticket voor deelname aan de Masters Cup in november. De Argentijn doet met zeges op Karlovic, Mayer en Srichaphan voorlopig uitstekende zaken. In de halve finale speelt Nalbandian tegen de Cyprioot Marcos Baghdatis, die afrekende met Jos Acasuso. ”Het kan moeilijk worden, want hij heeft niets te verliezen. Ik heb in ieder geval als voordeel dat ik korte wedstrijden heb gespeeld,” zei Nalbandian.

Andrew Murray is uitgeschakeld in Zwitserland. De achttienjarige Schot – eerder in de week nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Henman – was de mindere van Fernando Gonzalez: 4-6, 6-3 en 1-6. De Chileen was in elke set de betere, maar zag het tweede bedrijf verloren gaan omdat hij niet toesloeg op de juiste momenten. ”Ik ben blij met mijn twee winstpartijen deze week, maar niet met de manier waarop ik speelde,” toonde Murray zich kritisch.

Uitslagen Kwartfinales – Basel:
K. Vliegen (Bel) – D. Hrbaty (Slw/5) 7-6, 1-6, 3-6
F. Gonzalez (Chi/4) A. Murray (GBR) 6-4, 3-6, 6-1
M. Baghdatis (Cyp) – J. Acasuso (Arg) 6-7, 7-6, 6-3
P. Srichaphan – D. Nalbandian (Arg/2) 2-6, 2-6


Het ATP-toernooi in Lyon draait vooral uit op een Frans onderonsje, al is Andy Roddick de favoriet. De Amerikaan won van Mario Ancic: 6-4 en 6-4. Opnieuw werd A-Rod niet gebroken. Vandaag speelt Roddick tegen Fabrice Santoro om een ticket in de finale. Santoro versloeg verrassend eenvoudig Vince Spadea. ”Het is goed om weer eens in de halve finales te staan. Dat bewijst dat ik nog best aardig kan tennissen,” zei de routinier na afloop.

Uitslagen Kwartfinales – Lyon:
A. Roddick (USA/1) – M. Ancic (Kro/7) 6-4, 6-4
V. Spadea (USA) – F. Santoro (Fra) 2-6, 2-6
M. Gicquel (Fra) – G. Monfils (Fra) 4-6, 1-6
S. Grosjean (Fra) – O. Rochus (Bel) 6-3, 7-6


In Sint Petersburg was het een slechte dag voor de Russen, want zowel Davydenko als Youzhny vloog uit het toernooi. Davydenko pakte slechts twee games tegen Nicolas Kiefer: 1-6 en 1-6. ”Ik startte goed en begon steeds agressiever te spelen. Het is nooit makkelijk in Rusland tegen Russen te spelen. Ik ben blij dat ze allemaal zijn uitgeschakeld,” aldus Kiefer, die doelde op de eliminatie van Mikhail Youzhny. Robin Vik was met 1-6, 6-4 en 6-2 te sterk voor de lokale favoriet.

Uitslagen Kwartfinales – Sint Petersburg:
N. Davydenko (Rus/1) – N. Kiefer (Dui/5) 1-6, 1-6
M. Youzhny (Rus/4) – R. Vik (Tsj) 6-1, 4-6, 2-6
K. Carlsen (Den) – F. Verdasco (Spa)/8) 4-6, 2-6
G. Rusedski (GBR) – T. Johansson (Zwe/7) 2-6, 6-7