Burley en Hearts uit elkaar

Na slechts vier maanden in dienst te zijn geweest is George Burley niet langer coach van Heart of Midlothian. Een dag nadat grootaandeelhouder Vladimir Romanov een bod tot eigenaarschap van de club uitbracht gaan de twee uit elkaar. Eerder vandaag verwelkomde Burley nog de zet van de Litouwse zakenman.

Al langer deden geruchten de ronde dat de relatie tussen Burley en Romanov gespannen was. In juni verliet Burley Derby County omdat hij zijn positie 'onhoudbaar' achtte na een hoog opgelopen meningsverschil met technisch directeur Murdo Mackay. Romanov aan de andere kant bemoeide zich persoonlijk met de wederopbouw van het team van het noodlijdende Hearts. In juni stapte bij Hearts John Robertson op na slechts zeven maanden aan het roer. Hij verkoos een vertrek boven een gereduceerde rol als coach.

Jeugdcoach John McGlynn zal Burleys plaats op de bank innemen tijdens de wedstrijd die de leiders van de Schotse premier league vandaag tegen Dunfermline zullen spelen. Na de wedstrijd is een persconferentie gepland die gewijd is aan wat de club noemt 'de voetbalmanagement-staf'.