Myskina, Davenport verder in Zürich

Anastasia Myskina is halve finaliste op het WTA-toernooi van Zürich. De als zevende geplaatste Russin versloeg haar landgenote Elena Dementieva met 6-3, 6-7 en 6-4. Ook Lindsay Davenport is verder.

Myskina verloor afgelopen week nog van Dementieva in Moskou. Gisteravond waren de rollen echter omgedraaid in een wedstrijd die bol stond van de onnodige fouten. ”Het is altijd hetzelfde als we tegen elkaar spelen. Het is gewoon lastig, als je elkaar van jongs af aan al kent,” zei Myskina na afloop. Dementieva worstelde weer eens met haar service, en kon ondanks winst in de tiebreak van de tweede set nooit regelmaat in haar spel vinden.

Lokale favoriet Patty Schnyder mag ook naar de laatste vier. Schnyder startte stroef tegen de Italiaanse Flavia Pennetta, maar won toch met 2-6, 6-4 en 6-2. Lindsay Davenport, de nieuwe nummer één van de wereld, versloeg Francesca Schiavone, met 6-4, 4-6 en 6-4. De Amerikaanse begon uitstekend en hoefde slechts één punt af te staan in haar eerste vier servicegames. Toch kreeg ze het daarna moeilijk tegen een Schiavone die in de vorm van haar leven verkeert. Een break op 1-1 in het derde bedrijf hield Davenport echter tot het einde vast.

Uitslagen Kwartfinales – Zürich:
L. Davenport (USA/1) – F. Schiavone (Ita) 6-4, 4-6, 6-4
E. Dementieva (Rus/4) – A. Myskina (Rus/7) 3-6, 7-6, 4-6
P. Schnyder (Zwi/6) – F. Pennetta (Ita) 2-6, 6-4, 6-2
A. Ivanovic (SeM) – K. Srebotnik (Slw) 6-3, 6-1