Ivanisevic wint Alex Tennis Classics

Goran Ivanisevic heeft, net als vorig jaar, in Eindhoven de Alex Tennis Classics op zijn naam geschreven. In de finale versloeg de Kroaat met tweemaal 7-6 Richard Krajicek.

Het duel tussen de twee Wimbledonwinnaars leverde een gelijkopgaande strijd op. Dit resulteerde in tweemaal een tiebreak, waarin Ivanisevic te sterk bleek. Krajicek kon na afloop het verlies moeilijk verkroppen. "„Het maakt niet uit wat ik tegen hem doe. Hij vindt er steeds een antwoord op”, sipte de Nederlander.

Het servicekanon uit Kroatie was - hoe kan het ook anders - erg tevreden met de uitkomst van de partij. „Zeker omdat ik al op de eerste dag van het evenement van toernooidirecteur Paul Haarhuis verloor.” In Eindhoven werd in een poule-syteem gespeeld.

De Alex Tennis Classics maakt deel uit van de ATP Champions Tour: een toernooiserie voor spelers die op zijn minst twee jaar uit het profcircuit zijn. Naast Krajicek en Ivanisevic deden dan ook andere ex-toppers mee, zoals Courier, McEnroe, Muster, Forget, Haarhuis en Siemerink.