Uitslagen Primera Division Speelronde 7

Real Madrid is de nieuwe koploper van de Primera Division. De recordkampioen lost stadgenoot Getafe af als leider.
FC Barcelona kwam weer niet tot winst.

Real Madrid won in Vicente Calderón de stadsderby tegen Atlético Madrid. Het werd liefst 3-0 voor de galacticos. Na zeven minuten was de confrontatie eigenlijk al in een beslissende plooi gelegd, vanwege een rode kaart voor Atlético-speler Antonio López, die Raúl in de zestien onderuit haalde. De strafschop was misschien terecht; de rode kaart overdreven. Ronaldo benutte het buitenkansje. Atlético probeerde wel aan te dringen, maar tot kansen leidde dit niet. In de tweede helft sprong Real wat beter om met de ruimte dan voor de pauze en kwam het na een uur op 0-2. Ronaldo schoot van zo’n vijftien meter de bal achter Leo Franco. In de laatste minuut maakte verdediger Luis Perea een eigen doelpunt, zodat Real met een eclatante zege Calderón verliet.

FC Barcelona heeft na het 3-3 gelijkspel bij Deportivo la Coruña al een achterstand van vijf punten op de Koninklijke. Het puntverlies in Riazor was onnodig, want twintig minuten voor tijd leidde de landskampioen nog met 1-3. Treffers van Munitis en Castro zorgden er echter voor dat Depor een punt overhield aan de topper. Dat was zuur voor het team van Rijkaard, want zijn ploeg had eerst op knappe wijze een vroege achterstand (treffer van Valerón) onschadelijk gemaakt. Nog voor rust werd het via Eto’o en Ronaldinho verdiend 1-2, terwijl een penalty van Ronaldinho de 1-3 opleverde. Mark van Bommel bleef op de bank.

De nummers één en twee verloren beide een uitduel. Getafe dolf het onderspit tegen Champions League deelnemer Real Betis Sevilla, dat in het eigen Ruiz de Lopera met 1-0 won. Matchwinnaar was Ricardo Oliveira, die na zeventien minuten een penalty benutte. Celta de Vigo verloor bij Osasuna, waardoor die laatste club nu als tweede staat geclassificeerd. In een gelijkopgaande wedstrijd was Osasuna effectiever: Milosevic en Webo tekenden voor de doelpunten. Daniël de Ridder viel twintig minuten voor tijd in.