Uitslagen Premier League Speelronde 9

Arsenal lijkt de kampioensaspiraties te moeten bijstellen. The Gunners staan na dit weekeinde al op elf verliespunten van het nog ongeslagen Chelsea. Martin Jol blijft ondertussen goede zaken doen met zijn Spurs.

Arsenal heeft dit seizoen vooral in uitwedstrijden problemen. Alleen in Amsterdam tegen Ajax werd er een zege bejubeld op vreemd terrein. Vandaag ging het zelfs mis tegen laagvlieger West Bromwich Albion. The Baggies wonnen met 2-1, tegen een Arsenal dat startte met Dennis Bergkamp in de basis. Quincy Owusu-Abeyie was opnieuw invaller. Absolute held bij West Bromwich was keeper Kirkland, die bij een stand van 1-1 (goals van Senderos en ex-Gunner Kanu) een reeks ongelooflijke reddingen verrichtte. Toch zal de meeste eer uitgaan naar matchwinnaar Darren Carter. De invaller dompelde een kwartier voor tijd Arsenal met een mooie volley in diepe rouw.

De nederlaag van Arsenal was dubbel pijnlijk omdat Chelsea wél onverstoorbaar blijft winnen. De ploeg van Mourinho keek bij de rust nog tegen een 0-1 achterstand aan tegen Bolton Wanderers. De Griek Giannakopoulos zette de bezoekers tegen de verhouding in op voorsprong. Na de pauze eiste het koppel Lampard/Drogba een hoofdrol voor zich op: beide WK-gangers scoorden twee keer. Eidur Gudjohnsen maakte vlak voor tijd de 5-1. Manchester United won dankzij doelpunten van Rooney, Van Nistelrooij en Rossi met 1-3 bij het kansloze Sunderland. Van Nistelrooij is nu de topschutter van de Premier League.

Tottenham Hotspur blijft tweede na een 2-0 zege op White Hart Lane tegen Everton. In de eerste helft had Spurs het beste van het spel, maar veel kansen leverde dit niet op. Het was Mido die na 58 minuten de ban brak. De Egyptenaar scoorde op aangeven van Jermaine Jenas. Diezelfde Jenas besliste vijf minuten later feitelijk de wedstrijd. Everton had weinig in te brengen tegen de uitmuntende Robinson. De ploeg uit Liverpool heeft dit seizoen slechts eenmaal gescoord en staat laatste.

Het sprookje van Wigan Athletic blijft intussen maar voortduren. De promovendus won aan het begin van de middag met 1-0 van Newcastle United. De zege was verdiend: The Magpies kwamen er niet aan te pas, zelfs niet met het droomduo Owen/Shearer. Verder dan een knal op de paal van Lee Bowyer kwam Newcastle niet. Wigan had in Jason Roberts zijn matchwinnaar. Hij schoot vlak voor rust de bal achter Shay Given.