Uitslagen Bundesliga Speelronde 9

Na alle WK-kwalificatiewedstrijden voor het WK 2006 werd in Duitsland weer gespeeld in de Bundesliga. De negende speelronde werd afgewerkt en deze kende een aantal leuke en verrassende wedstrijden.

De wedstrijd die er dit weekend uitspringt is de confrontatie tussen Schalke 04 en Bayern München. Beide ploegen streden vorig seizoen om de titel en ook nu bevinden beide clubs zich in de bovenste regionen. Kampioen Bayern kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Na twintig minuten was het Roque Santa Cruz die een voorzet van Ze Roberto van dichtbij binnenschoot. In het vervolg van de wedstrijd was Schalke - de tegenstander van PSV in de Champions League - de betere ploeg, maar stuitte steeds op doelman Kahn. Toch zorgde de thuisploeg voor een verdiend punt door op zijn Duits gelijk te maken. In blessuretijd was het Larsen die via een penalty de 1-1 aantekende. Bayern pakte na vijf nederlagen weer eens punt in de Arena auf Schalke.

Werder Bremen profiteerde in een waar spektakelstuk van de remise van de twee concurrenten. Met een 6-2 overwinning op Nürnberg in eigen huis pakt het tevens de koppositie in Duitsland. Bremen beleefde een prima start en scoorde via Miroslav Klose al na twee minuten de openingstreffer. Het laag geklasseerde Nürnberg kwam verrassend langszij via een doelpunt van Kießling. Lang genieten van de gelijke stand kon de ploeg niet want nog voor rust liep Werder via twee doelpunten van Klose uit naar 3-1. Net na rust kwam Nürnberg iets terug met de 3-2 van Schroth, maar via doelpunten van Borowski en Klasnic (2) keert het met een dikke nederlaag naar huis. Klose bracht deze middag zijn totaal op tien en is nu topscorer van de Bundesliga.

Hamburger SV, met Van der Vaart en Boulahrouz in de basis, verloor verrassend met 1-0 in eigen huis van VfL Wolfsburg. Het was de eerste nederlaag voor Hamburger, maar door het gelijke spel van Bayern verliest het niet veel terrein. Klimowicz was de matchwinnaar voor de uitploeg, hij scoorde na twintig minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Van der Vaart eiste vlak voor tijd nog een negatieve hoofdrol voor zich op. De international kreeg het aan de stok met Maik Franz en beide spelers zagen de rode kaart.

Het Borussia Dortmund van Bert van Marwijk leek lange tijd opweg naar een goede uitoverwinning op 1.FC Kaiserslautern, maar zag een 3-1 voorsprong teruggebracht worden naar 3-3. De wedstrijd werd kleur gegeven door twee spelers. Ex-Feyenoorder Ebi Smolarek scoorde alle doelpunten voor Dortmund, wat Halil Altintop ook deed, maar dan voor de thuisploeg. Altintop is met zijn hattrick samen met Klose topscorer. Hertha BSC kende een slecht weekend. De ploeg uit Berlijn verloor met 3-0 bij Arminia Bielefeld. Borussia Mönchengladbach, dat het verrassend goed doet dit seizoen, verloor in de slotfase twee punten bij VfB Stuttgart. Een eigen doelpunt van Strasser zorgde dat de 1-0 van Peer Kluge werd gereduceerd.