Spurs zouden in 2012 kunnen verhuizen

Tottenham Hotspur zou een aanbieding om na 2012 te verhuizen naar het nieuwe Olympisch stadion van Londen niet afslaan. Dat verklaarde Spurs-voorzitter Daniel Levy tegenover de Engelse krant The Times.

Of zo'n aanbieding er ook komt is niet zeker. "Momenteel is het plan dat het een atletiekstadion wordt, maar als dat verandert zijn er slechts een of twee clubs die in het stadion zouden kunnen spelen," aldus Levy. Tottenham heeft een van de grootste supportersschares van het Premiership, en Levy verwacht dat ook een stadion met een capaciteit van 70.000 toeschouwers uitverkocht zal zijn. Het huidige stadion aan White Hart Lane biedt plaats aan ruim 36.000 toeschouwers.

Ook de loyaliteit van fans speelt daarin een rol. Levy wijst erop dat Stamford Bridge, het stadion van stadgenoot Chelsea met een capaciteit van 50.000 toeschouwers, zelfs tijdens Champions League-wedstrijden niet geheel gevuld is. "Als wij Europees voetbal spelen, ongeacht tegen welke ploeg, dan is dit stadion vol," voorspelt de preses van de Noordlondense club. Tottenham is ook een van de weinige ploegen die alle kaarten voor dit seizoen al verkocht heeft.