De Jongh tweede in Piemonte

Steven de Jongh is als tweede geëindigd in de Ronde van Piemonte. Enkel de Braziliaan Murilo Fischer was onze landgenoot de baas in de sprint. Paride Grillo pakte de derde plaats.

De semi-klassieker werd gekleurd door een ontsnapping van zes renners, waaronder Koos Moerenhout. Op tien kilometer voor de streep had het sextet nog een voorsprong van zo'n twee minuten op het peloton. Dat het tot een sprint kwam, was dus verrassend. In de spurt moest De Jongh het net afleggen tegen Fischer. De Nederlander verruilt na dit seizoen Rabobank voor Quick-Step, zodat een zege een mooi afscheidscadeau zou zijn geweest. De Jongh reed in totaal zes seizoenen voor Rabobank.

Fischer is de laatste tijd trouwens erg op dreef: de 26-jarige coureur van Naturino won zondag nog de Grand Prix Beghelli, waar hij Paolo Bettini klopte. Eerder deze maand was hij ook de beste in de Trofeo dell’Etna. Op het WK in Madrid eindigde Fischer verdienstelijk als vijfde. Vooral dankzij deze recente prestaties is Fischer de winnaar geworden van de UCI Europe Tour, één van de vijf continentale klassen onder de ProTour.