Villeneuve ontkent schuld crash

Jacques Villeneuve heeft ontkend dat hij schuldig aan de aanrijding tijdens de Grand Prix van Japan waarbij Juan Pablo Montoya's in de bandenstapels eindigde. Villeneuve kreeg een tijdstraf voor het incident.

Villeneuve en Montoya waren vandaag voor een persconferentie op het circuit van Shanghai naast elkaar gezet. Villeneuve zei dat hij verrast was om te zien dat Montoya gecrasht was. "Als je door een bocht gaat, laat je alleen ruimte als de ander naast je zit," verklaarde de Canadees. "Als de andere coureur bij een bocht nog achter je zit, rij je je normale lijn en verwacht je dat de ander gas terugneemt."

Montoya wierp tegen dat hij naast Villeneuve zat toen ze de bocht ingingen. Villeneuve ontkende dat echter direct. "Als je naast me had gezeten, zouden onze voorwielen op gelijke hoogte zijn geweest," legde Villeneuve uit. "Als je achter mijn voorwiel zit, zit je niet naast me en zit je in mijn dode hoek."

Villeneuve gaf toe dat hij ervan baalt dat hij nu als schuldige wordt aangewezen. "Mijn hele carrière ben ik bezig om schuld te accepteren als ik iets fout heb gedaan. Nu doe ik dat niet en ik vind deze zaak erg teleurstellend. Straks moeten we nog gas terugnemen als iemand een inhaalpoging op een recht stuk doet."