Sluit Oranje in stijl af ?

Het Nederlands Elftal hoopt de geweldige kwalificatiereeks voor het WK vanavond in Amsterdam in stijl af te kunnen sluiten tegen Macedonië.

"We zullen best genieten als we morgen de ArenA binnenkomen en er zitten 50.000 man. Maar daarna moet het gebeuren", aldus Ruud van Nistelrooy. "Het doel is altijd om goed te voetballen. We willen met een hoge balcirculatie veel kansen scheppen en een hoop doelpunten maken. Eigenlijk willen we ze afmaken", zei de spits in AD Sportwereld.

Tegen Macedonië kan bondscoach Marco van Basten een unieke WK-kwalificatiereeks afsluiten. In het verleden bleef Oranje drie maal eerder ongeslagen in een WK-kwalificatiereeks. Thijs Libregts (1990), Jan Zwartkruis (1978) en Frantisek Fadrhonc (1974) leverden die prestatie, maar zij hoefden met Oranje toen slechts zes wedstrijden te spelen, terwijl er voor het WK van 2006 in Duitsland twaalf wedstrijden moesten worden gespeeld.

Vijf spelers van Oranje zullen tegen Macedonië op hun tellen moeten passen. Dirk Kuijt, Ruud van Nistelrooy, Denny Landzaat, Wesley Sneijder en Giovanni van Bronckhorst hebben namelijk een gele kaart achter hun naam staan en schorsingen tellen door op het WK, kaarten zullen wel worden kwijtgescholden. De bondscoach kan derhalve voorkomen dat een van die spelers het risico loopt door een nieuwe gele kaart de eerste WK-wedstrijd te missen.