Neptunus verovert elfde landstitel

De honkballers van Neptunus hebben voor de elfde keer in de historie en voor de zevende keer achtereen de landstitel veroverd. Vandaag zorgde een 3-0 overwinning tegen HCAW voor het beslissende punt.

De vierde wedstrijd in de playoff serie stond in het teken van de sterke pitchers. Cliff Foster (HCAW) en Diegomar Markwell (Neptunus) gaven weinig kansen weg. Door de uitblinkende werpers bleek een vroege voorsprong van Neptunus beslissend. De international Percy Isenia deelde met lopers op de honken al vroeg een mokerslag uit, waardoor de bal achter de Bussumse hekken verdween. De 3-0 stand stond vervolgens negen innings op het bord, alvorens de Rotterdammers met de festiviteiten konden beginnen. Deze overwinning levert namelijk een onoverbrugbare 3-1 tussenstand op in de best-of-five serie.

Neptunus heerst al sinds 1999 in de Holland Series. Vorig jaar vestigden de Rotterdammers met zes achtereenvolgende titels een nieuw hoofdklasse record. HCAW veroverde voor het laatst de titel in 1998. Dit jaar leek HCAW niet eens in aanmerking te komen voor een plaats in de Holland Series. Pas met veel pijn en moeite werd van Pioniers gewonnen.


Neptunus – HCAW 3 – 1:

24 september:
Neptunus – HCAW 0-1

25 september:
HCAW – Neptunus 0-7

29 september:
Neptunus – HCAW 5-1

1 oktober:
HCAW – Neptunus 0-3