Adriaanse weg bij kritiek fans

Co Adriaanse, trainer van FC Porto, stapt op als er gefluit en witte zakdoekjes vanaf de tribunes komen. De ex-trainer van AZ en Willem II is zich bewust van de teleurstelling bij de fans.

"Bij gefluit en witte zakdoekjes vanaf de tribune stap ik zelf op. Ze moeten het zelf weten, ik ben niet doof." Op de persconferentie voor het uitduel van zondag met Marítimo Funchal was Adriaanse duidelijk. "Porto is bij mij gekomen en weet dat ik een trainer ben van 58 jaar die een eigen manier van werken en spelen heeft. Als de supporters dat niet bevalt, dan heeft het bestuur een fout gemaakt en moeten ze een andere coach zoeken. Er zijn er zat die verdedigender en meer op zeker willen spelen", aldus Adriaanse.

Toch gaat hij graag door bij FC Porto. "De fans moeten geduld hebben. Onze ploeg is nieuw en onervaren. We hebben niet meer dezelfde spelers als waar José Mourinho over beschikte. Van die selectie zijn alleen Vítor Baia en Jorge Costa over. In de kleedkamer weet iedereen wat er van hem verwacht wordt. Maar het ontbreekt ons een beetje aan concentratie en ervaring."

FC Porto verloor twee weken geleden uit bij de Rangers (3-2) en ook deze week ging het onderuit in de Champions League. Thuis werd een 2-0 voorsprong weggegeven tegen FC Artmedia Bratislava: 2-3. In de nationale competitie staat FC Porto er wel goed voor. Met dertien punten uit vijf wedstrijden is het de lijstaanvoerder.