Head opent BMW-boekje

Patrick Head, engineering-directeur van Williams, heeft een boekje open gedaan over BMW nu de samenwerking tussen Williams en de Duitse autobouwer op zijn einde loopt.

"Als ze met ons geen wereldkampioen kunnen worden, kunnen ze dat met Sauber ook niet. Wat mij verbaast is het feit dat Theissen aan BMW belooft in 2007 de wereldtitel te behalen," aldus Head. "Ik snap niet dat BMW een middenvelder als Sauber boven een topteam als Williams verkiest." Head geeft echter wel toe dat niet alleen BMW schuldig is aan de breuk met Williams. "Als wij de Raad van Bestuur het vertrouwen konden geven dat we wereldkampioen konden worden het had niet zover hoeven komen."

Een gevolg van de breuk met BMW is dat Nick Heidfeld niet meer voor het team mag rijden. Aan het begin van het seizoen wilde Williams Antonio Pizzonia de kans geven, maar BMW drukte toen zijn wil door, waardoor Heidfeld mocht rijden. Een ander gevolg van de scheiding is dat het team van Frank Williams volgend jaar met Cosworth-motoren rijdt. Volgens Head is dit een opsteker voor het team. "We hebben gezien wat zowel BMW als Cosworth ons te bieden hebben. Als je deze twee vergelijkt ziet het pakket van Cosworth er stukken beter uit. We maken ons alleen zorgen over de doorontwikkeling in het seizoen, maar daar wordt nog aan gewerkt."