GPWC nog altijd mogelijk

De vijf autofabrikanten dreigen nog altijd de F1 te verlaten als er geen verandering komt in de verdeling van prijzen- en televisiegelden.

BMW, Honda, Toyota, Renault en Mercedes hebben aangegeven nog altijd bezig te zijn met de voorbereidingen voor het GPWC, een eigen wereldkampioenschap. De vijf merken zijn niet tevreden over de huidige verdeling van prijzen- en televisiegelden. Ze vechten dan ook voor een in hun ogen eerlijkere verdeling hiervan. De fabrikanten hebben aangegeven best in de F1 te willen blijven als een aantal zaken beter geregeld zouden zijn. "De groep blijft in gesprek met de houder van de commerciële rechten en de FIA over de toekomst van Grand Prix motor racing na het aflopen van de Concorde-overeenkomst, maar de huidige onzekerheid laat de leden geen andere keuze dan verder te gaan met de voorbereidingen voor een eigen kampioenschap," aldus de fabrikanten in hun verklaring.

Het huidige Concorde-agreement loopt af aan het einde van 2007. Tot nu toe zijn er slechts drie van de tien teams die een nieuwe Concorde-agreement hebben ondertekend. Ferrari, Red Bull Racing en Jordan/Midland hebben ook na 2007 hun trouw aan de FIA, FOM en een nieuwe Concorde onderschreven. Verwacht wordt dat Minardi, dat nu nog aan de kant van de autofabrikanten staat, onder het bewind van Red Bull ook zal tekenen. Williams is nog een twijfelgeval. De keuze zal voor Frank Williams afhangen van zijn motorleverancier in 2007.

[update]
Dietrich Mateschitz, eigenaar van Red Bull, heeft aangegeven dat Minardi (Red Bull Light) binnenkort ook een nieuw Concorde-agreement zal gaan ondertekenen. "Je kunt met één organisatie niet twee verschillende kanten kiezen," aldus de Oostenrijker.