Moto GP : Capirossi wint, Rossi wint 7e titel

Loris Capirossi heeft tijdens de Malaysian GP zijn tweede race op rij in de Moto GP gewonnen. Teamgenoot Carlos Checa eindigde na een inhaalrace als derde. Valentino Rossi pakte een tweede plaats en daarmee ook zijn zevende wereldtitel.

Bij de start was het Loris Capirossi die de kop al snel in handen had, hij werd gevolgd door Marco Melandri. Daarachter zaten Nicky Hayden en Sete Gibernau maar die raakten elkaar even en Gibernau zakte daardoor wat plaatsjes terug tot achter Shinya Nakano en Kenny Roberts.

Na de eerste ronde lag Capirossi nog steeds aan de leiding gevolgd door Nakano die Melandri even was gepasseerd. Daarachter zaten dan weer Hayden, Gibernau, Valentino Rossi, Roberts, Carlos Checa, Max Biaggi en Alex Barros. Vlak voor het einde van de tweede ronde krijgt Gibernau wederom een flinke teleurstelling te verwerken nadat Nakano de Kawasaki instuurt op de plek waar de Spanjaard al reed en beide rijders gaan onderuit.

Halverwege de race neemt Rossi met behulp van een bokkende Ducati nog wel even de leiding over maar de winnaar van de race op Motegi slaat snel terug en pakt de eerste plaats weer terug. Rossi komt daarna nog een keertje even aan de leiding te liggen maar moet Capirossi daarna toch laten gaan en valt ook bijna in handen van Checa, die de vaart er flink in heeft zitten.

Uitslag Moto GP

positiecoureurteamachterstand
1Loris CapirossiDucati 25 ronden
2Valentino RossiYamaha+ 1,999
3Carlos ChecaDucati+ 2,069
4Nicky HaydenHonda+ 9,227
5Marco MelandriHonda+ 15,886

In de 250 CC wist Casey Stoner zijn overwinning uit 2004 op het circuit van Sepang te herhalen. Stoner won de wedstrijd op overtuigende wijze voor Alex De Angelis en Sebastian Porto.

De Australiër wist Dani Pedrosa’s voorspong terug te brengen in het stand om het wereldkampioenschap van 63 naar 38 punten want de Spanjaard ging in de beginfase van de race op een derde plaats liggend onderuit.

Uitslag 250CC

positiecoureurteamachterstand
1Casey StonerAprilia 25 ronden
2Alex De AngelisAprilia/td>+ 3,133
3Sebastian PartoAprilia+ 4,111
4Randy De PunietAprilia+ 7,569
5Hiroshi AoyamaHonda+ 10,109

Thomas Luthi en Mika Kallio, de kemphanen voor de strijd om de titel in de 125CC klasse, hadden elkaar ook in Maleisie weer gevonden maar na 19 ronden bleek Luthi deze keer de sterkste en bleef de vliegende Fin met 0,002 sec. op de streep voor.

Uitslag 125CC

positiecoureurteamachterstand
1Thomas LuthiHonda 19 ronden
2Mika KallioKTM/td>+ 0,002
3Mattia PasiniAprilia+ 9,684
4Hector FaubelAprilia+ 9,709
5Gabor TalmacsiKTM+ 9,892