Hamburger SV wint van Bayern

Hamburger SV heeft goede zaken gedaan in de Bundesliga. Het won met 2-0 van Bayern München en veroverde daarmee 10.000 liter bier. Werder Bremen en Schalke 04 wisten ook te winnen.

Dé wedstrijd van dit weekend in Duitsland was toch wel het duel tussen kampioen Bayern München (al 15 wedstrijden achter elkaar gewonnen) en Hamburger SV, de club van de internationals Rafael van der Vaart en Khalid Boularouz. Hamburger SV begon de wedstrijd met in het achterhoofd de beloning van 10.000 liter bier dat de bedwinger van Bayern zou krijgen.

In de AOL Arena begon Hamburg goed aan de wedstrijd en kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Het was alweer van der Vaart die de score opende voor Hamburger, hij verschalkte Oliver Kahn na tien minuten. In het verdere verloop was Hamburger beter en Bayern München creërde niet echt veel kansen. De verdediging van Hamburger stond goed en de aanvallers van Bayern (waaronder Makaay) waren onzichtbaar. Na een uur zorgde Piotr Trochovski met een schot vanaf zestien meter voor de 2-0. Daar bleef het bij en Hamburger is Bayern München nu op één punt genaderd in de Bundesliga.

Werder Bremen wist door de zege van Hamburger ook in te lopen op Bayern. Op eigen veld werd het geplaagde Bayer Leverkusen met 2-1 verslagen. Diep in de tweede helft zorgde Klasnic voor de verlossende 2-1 voor Bremen. Schalke 04 weet eindelijk ook eens wat winnen is. Na een slechte periode met veel gelijke spelen won het in eigen huis van Hannover 96 met 2-0. Schalke stijgt door de overwinning naar de vierde plaats.

Borussia Dortmund presteert nog altijd niet geweldig in de Bundesliga. Pas in de slotfase pakte het een punt tegen het zwakke FSV Mainz 05. In de 90ste minuut was het Metzelder die de 1-0 van Zidan ongedaan maakte: 1-1. VfL Wolfsburg doet ook knap mee bovenin. Het stijgt naar de vijfde plaats door een krappe 1-0 overwinning op Eintracht Frankfurt. Klimowicz was de matchwinnaar voor Wolfsburg.