Dick Advocaat bondscoach Zuid-Korea

Dick Advocaat gaat voor de derde keer een nationaal team onder zijn hoede nemen. Na Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten, wordt Advocaat nu samen met Pim Verbeek bondscoach van Zuid-Korea. Dit heeft de Zuid-Koreaanse voetbalbond bekendgemaakt.

Advocaat volgt hiermee Jo Bonfrère op als bondscoach van het Aziatische land. Bonfrère wist zich wel te plaatsen voor het WK 2006 in Duitsland, maar door tegenvallende resultaten en kritieken hield Bonfrère de eer aan zichzelf en vertrok.

Advocaat gaat per 1 oktober aan de slag bij Zuid-Korea. Het contract van de voormalig trainer van onder andere PSV en de Glasgow Rangers loopt tot en met het WK van volgend jaar. Met Pim Verbeek heeft Advocaat een goede assistent in handen. Verbeek was namelijk in 2002 assistent van Guus Hiddink bij Zuid-Korea. Het land zorgde toen voor een enorme stunt door vierde te worden op het WK.

"Nee, onze aanstelling kwam voor ons niet echt als een verrassing. We waren er al een tijdje mee bezig. We stonden nummer 1 op het verlanglijstje van de Zuid-Koreanen. Zo'n aanbieding om het WK te doen, grijp je natuurlijk met beide handen aan", aldus Advocaat.

"Pim Verbeek heeft in het hele verhaal natuurlijk een bepalende rol gespeeld", gaf Advocaat toe. "Hij heeft al in Zuid-Korea gewerkt. Pim kent alle ins en outs van het land en van de spelersgroep. Er zijn nog zes, zeven spelers over uit de groep die met Hiddink op die fantastische vierde plaats bij het WK eindigde. Die jongens hebben nu veel meer ervaring en spelen nu bijna allemaal bij een internationale topclub. Daar kunnen we alleen maar ons voordeel mee doen."