Blom, Vroemen eindigen in achterhoede

Simon Vroemen en Rens Blom konden gisteravond geen indruk maken tijdens de World Athletics Final in Monaco. Op de eerste dag van het evenement eindigde het duo in de achterhoede.

Wereldkampioen Blom heeft zijn verrassende winst in Helsinki nog niet kunnen bevestigen. Ook in Monaco eindigde de Limburger in de achterhoede. Blom haalde nog wel zijn aanvangshoogte van 5,45 meter (weliswaar in derde instantie), maar gaf dan wegens krampverschijnselen op na twee pogingen op 5,60. ”Ik heb me de afgelopen weken goed laten behandelen, maar het schoot er toch weer in. Daardoor kon ik me niet voor honderd procent geven,” verklaarde Blom zijn tegenvallende prestatie. De Amerikaan Brad Walker pakte met een sprong van 5,86 meter de zege.

Ook Simon Vroemen viel met een negende plaats in 8.23,97 wat tegen op de 3000 meter steeplechase. De houder van het Europese record weet zijn matige notering aan vermoeidheid. Vroemen eindigde ver achter winnaar Paul Koech. Op de 200 en 400 meter bij de mannen vonden er verrassingen plaats. Tyson Gay liep op de 200 een knappe tijd van 19,96 en daarmee bleef hij onder meer Gatlin voor. Jeremy Wariner kwam er dan weer niet aan de pas op de 400 meter. De Amerikaanse wereldkampioen raakte geblesseerd en kwam strompelend als laatste over de meet. De zege was voor Tyree Washington, in een snelle 44,51. Op de 100 meter bij de vrouwen was er succes voor Veronica Campbell, die de maat nam van Arron en Williams.