Darts: Michels sneuvelt in Utrecht

Aan de zegetocht van Mareno Michels op de Bavaria World Darts Trophy is een einde gekomen. De pas 20-jarige Nederlander verloor in de kwartfinales van Mervyn King: 2-5.

Michels haalde aan het begin van het duel een uitstekend niveau en haakte tot 2-2 aan bij het niveau van zijn illustere tegenstander. Deze score had nog mooier kunnen uitvallen als Michels iets scherper was geweest op zijn dubbels. Na de pauze haalde King een fenomenaal niveau en stond geen set meer af. The King won in mei nog de Tempus International Darts League.

Michels was de laatste overgebleven Nederlander in het Grand Slam toernooi. De andere zes landgenoten werden al in een vroeg stadium uitgeschakeld. Dat gold zelfs voor Raymond van Barneveld, die met 3-0 kansloos was tegen Martin Atkins. Ook enkele andere Nederlandse protagonisten als Stompé en Van der Voort maakten geen indruk. Naast King plaatsten eerder al Mike Veitch en Gary Robson zich voor de laatste vier. Vanavond strijden Darryl Fitton en Martin Adams om het laatste ticket.