Tiago van Chelsea naar Lyon

Olympique Lyon heeft de Portugese middenvelder Tiago van Chelsea overgenomen. Volgens Chelsea-manager José Mourinho is de transfer op enkele details na rond. De 24-jarige Tiago zal een contract voor vijf seizoenen tekenen bij de Franse landskampioen.

Olympique Lyon betaalt zo’n 9,5 miljoen euro voor de international. Het afgelopen seizoen speelde Tiago 34 competitiewedstrijden voor Chelsea, waarin hij vier keer scoorde. Met de komst van Mickaël Essien en concurrentie van spelers als Makelele en Lampard lijkt een basisplaats uitgesloten. Vandaar dat de Portugees wilde vertrekken.

Mourinho is rouwig om het verlies van zijn landgenoot: ”Hij was een fantastische speler voor ons en zorgde voor een hoop tranen in de kleedkamer toen hij zijn vertrek aankondigde. Maar ik kan moeilijk zijn benen breken om hem te dwingen te blijven. Ik begrijp hem wel: het WK komt eraan en hij wil spelen. Bovendien gaat hij naar een sterke club in een goede competitie.”

Met het vertrek van Tiago komt Chelsea wel dun in de middenvelders te zitten. Gisteren werd namelijk bekend dat Jiri Jarosik op huurbasis naar Birmingham City vertrekt.