Turkse 'demo' voor Jordan

Tijdens de Grand Prix van Turkije, zal er voor Jordan Grand Prix een Turk plaats nemen achter het stuur. Jason Tahincioglu, actief in het Brits Formule Renault kampioenschap, zal op de zondag vóór aanvang van de race een demonstratie geven.

Tahincioglu heeft inmiddels al enkele ronden gereden in de Jordan, zodat hij kon wennen aan de acceleratie en de remmen van de Formule 1 bolide. Hij is ontzettend blij met de kans die hij van Jordan heeft gekregen en wil er voor eigen publiek een geweldige show van maken.

Collin Kolles, de manager van Jordan, is ook erg blij met de demonstratie van Tahincioglu. Hij zegt hierover: "Het is erg leuk om een jonge coureur deze kans te geven. Het is de eerste Turk die in een F1-auto rijdt. En dan ook nog voor eigen publiek. Het zal een ervaring worden die hij nooit zal vergeten."

Update 12-08 om 19:01
Hoewel Tahincioglu tijdens het voorprogramma van de Grand Prix een demonstratie zal geven, was hij niet de eerste keuze van Jordan/Midland. Can Artam, die uitkomt in de GP2 klasse, was in eerste instantie benaderd door het team. Deze had daar echter geen zin in: "Ik zou niet weten waarom ik me zou moeten laten afleiden voor een show. Ik wil racen in de F1 en niet doen alsof ik F1-coureur ben."

Voor volgend jaar heeft Artam zijn pijlen gericht op het derde stoeltje bij een team, zodat hij deel kan nemen aan de vrije trainingen. Artam zegt zelf met een aantal teams in bespreking te zijn.