Herbert naar Jordan

Van 1989 tot 2001 reed Johnny Herbert in de Formule 1. Hierna reed hij onder andere de 24 Uur van Le Mans. Vanaf komende race is hij weer terug in de Formule 1, deze keer in het geel van Jordan. Hij gaat alleen niet rijden, maar wordt sportief directeur. Deze vacature is ontstaan nadat Trevor Carlin, wegens nog steeds onduidelijke redenen, bij het team vertrok.

Het is niet de eerste keer dat Herbert bij Jordan werkt, hij reed ook al in de Formule 3 en Formule 3000 voor het team. "Hoewel ik nooit in de Formule 1 voor Jordan heb gereden, voelt het toch alsof ik weer thuiskom", verklaarde de Brit die vanaf nu onder meer verantwoordelijk is voor de contacten met de coureurs en de sponsors.

Teammanager Collin Kolles is ook erg blij met de nieuwe sportief directeur en hoopt vooral te profiteren van de ervaring van Herbert. "Ik ben erg blij dat ik Johnny in ons team welkom mag heten", aldus Kolles. "Zijn ervaring en kennis van de autosport kunnen voor ons van grote waarde zijn om meer te leren en ons verder te ontwikkelen."


Met dank aan: MaximusF1, Geert1983 en Flem voor de submit