Zware straffen voor Mexicaanse voetbalbond

De wereldvoetbalbond FIFA heeft Mexico een extreem hoge boete opgelegd. De Mexicaanse voetbalbond, de FMF moet een bedrag van 480.000 euro betalen omdat het land tijdens de Confederatiebeker twee voetballers naar huis stuurde zonder bekend te maken dat beiden spelers op doping betrapt waren.

De mondiale voetbalbond bekritiseerde de Mexicaanse bond in felle bewoordingen en noemde de handelswijze van de bond lichtzinnig. De spelers Aaron Galindo en Salvador Carmona werden op 22 juni naar huis gestuurd, de twee voetballers hadden, voorafgaand aan het toernooi in Duitsland, een positieve plas ingeleverd.

Tevens kreeg de voorzitter van de FMF, Jose Alberto de la Torre, een boete van 13.000 euro en zal teamarts Luis Serrano 3300 euro moeten betalen. De voorzitter van de medische commissie van de Mexicaanse voetbalbond, Nicolas Zurur, mag bovendien twee jaar zijn ambt niet uitoefenen. De FMF kan nog in beroep tegen de straffen gaan.

Inmiddels zijn de twee voetballers voor één jaar geschorst door de Mexicaanse voetbalbond. In eerste instantie werd het duo om " disciplinaire redenen" naar huis gestuurd. Maar nadat in de Mexicaanse en Duitse media druk gespeculeerd was over het gebruik van doping, kwam de bond met de werkelijke reden op de proppen, Galindo en Carmoba waren betrapt op gebruik van nandrolon.