Uitslagen 2e Voorronde CL

Celtic lijkt na de eerste wedstrijd van de tweede voorronde van de Champions League al uitgeschakeld. De nummer twee van Schotland verloor met 5-0 tegen Artmedia Bratislava.

Halenar was de grote held bij Artmedia met drie treffers. Een kwartier voor tijd stond het nog 2-0, maar in de laatste vijftien minuten werd Celtic genadeloos op de pijnbank gelegd. Een dramatisch debuut voor de nieuwe trainer Gordon Strachan. Verder was er nog de opvallende ontsnapping van Lokomotiv Moskou, dat vlak voor tijd nog tegen een 1-0 achterstand aankeek tegen het Macedonische Rabotnicki. Een goal van Sychev voorkwam echter een afgang.

Dinsdag waren er al een aantal wedstrijden, waaronder die van Liverpool. De houder van de Champions League kwam verrassend op achterstand tegen het nietige Kaunas, maar dankzij goals van Cissé, Carragher en Gerrard werd de scheve situatie weer rechtgetrokken. Ook Anderlecht (met een goal van Goor) deed zijn plicht tegen Neftchi: 5-0. Dat kon niet worden gezegd van Trabzonspor, dat met 3-1 onderuit ging tegen Anorthosis. Vrijdag wordt er alvast geloot voor de indeling van de derde voorronde, met onder meer Ajax.


Uitslagen Heenwedstrijden 2e Voorronde:

Dinamo Tblisi (Geo) - Bröndby (Den) 0 – 2
Dinamo Kiev (Oek) - FC Thun (Zwi) 2 – 2
Anorthosis Famagusta (Cyp) – Trabzonspor (Tur) 3 – 1
Anderlecht (Bel) - Neftchi Bakoe (Aze) 5 – 0
Valerengen (Noo) - Haka (Fin) 1 – 0
FBK Kaunas (Lit) - Liverpool FC (Eng) 1 – 3
Dudelange (Lux) - Rapid Wien (Oos) 1 – 6
Partizan Belgrado (SeM) - FC Sherif (Mol) 1 – 0
FC Artmedia Bratislava (Slw) - Celtic (Sch) 5 – 0
Shelbourne (Ier) - Steaua Boekarest (Roe) 0 – 0
Malmö FF (Zwe) - Maccabi Haifa (Isr) 3 – 2
Rabotnicki (Mac) - Lokomotiv Moskou (Rus) 1 – 1
Tirana (Alb) - CSKA Sofia (Bul) 0 – 2
Debrecen (Hon) - Hajduk Split (Kro) 3 – 0