Alonso maakt zich geen zorgen


De Spanjaard Fernando Alonso maakt zich geen zorgen om de prestaties van Renault dit weekeinde op het circuit van Silverstone. Het Engelse circuit is Renault nooit echt goedgezind geweest, terwijl zijn meest directe concurrent, Kimi Räikkönen, een van de grote favorieten is voor de overwinning zondag.

"Ik denk dat het een moeilijk weekend wordt voor ons. Het is een van de circuits die echt niet bij onze wagen passen, in tegenstelling juist tot McLaren. De laatste jaren hebben we het hier niet echt gemakkelijk gehad en de laatste test alhier verliep ook niet echt voorspoedig. We hebben echter wel wat ideetjes op de plank voor dit circuit. Als we daarmee kunnen verbeteren ben ik optimistisch. Het gaat vooral om het vertrouwen op een goed weekeinde", aldus de Spanjaard

Als Alonso toch een slecht weekend heeft dan is er niet meteen een man overboord. Alonso heeft namelijk 24 punten voorsprong op Kimi Räikkönen, zorgen maakt Alonso zich dan ook niet. "Het voelt alsof ik niets te verliezen heb. Als ik een slecht weekeinde heb is dat geen enkel probleem. We hebben de helft van het seizoen gehad en je wint het kampioenschap pas als je het meest constant bent van iedereen."