Afzeggingen teisteren Golden League Rome

Asafa Powell, Kenenisa Bekele en Allen Johnson zijn er vanavond niet bij tijdens de tweede Golden League wedstrijd van dit seizoen.

De tweede manche van de Golden League vindt plaats in Rome. Doordat Bekele afzegt komt hij niet meer in aanmerking voor de jackpot van één miljoen dollar, waarop atleten kans maken als ze elke Golden League wedstrijd winnen. De andere elf atleten die vorige week in Parijs de eerste manche op hun naam schreven starten wel in Rome.

Allen Johnson won afgelopen week al niet in Parijs, ook vandaag zal gaat hij niet met de zege gaan lopen. De Amerikaan heeft namelijk te veel last van een enkelblessure om aan de start van de 110 meter horden te verschijnen. Dat biedt kansen voor Doucouré, die vorige week in eigen huis de eerste Golden League won. Ook de wereldrecordhouder op de 100 meter, Asafa Powell, is er niet bij in de Italiaanse hoofdstad. De strijd op de 100 meter zal zich nu waarschijnlijk toespitsen tussen Kim Collins en Justin Gatlin. Vorige week verraste Zakari nog op het kortste sprintnummer.