DC: "Red Bull kan winnen in 2006"

David Coulthard voorspelt dat Red Bull Racing volgend jaar races kan gaan winnen, als het team haar Cosworthmotoren inruilt voor Ferrarimotoren. Ook denkt hij dat het team dit jaar al op het podium had kunnen staan.

"Het is zeer zeker mogelijk," zei de Schot, die deze week voor 2006 bijtekende bij het team. "Dit jaar hadden we al podia kunnen halen en in andere races hebben we een aantal punten gehaald, dus een winst zou volgend jaar niet onmogelijk zijn."

Coulthard is, na Michael Schumacher, momenteel de meest succesvolle coureur op de grid, met dertien overwinningen op zijn naam. Op de Nürburgring had hij het eerste podium voor Red Bull binnen kunnen slepen, maar werd gedwarsboomd door een drive-through penalty. Wel reed hij al enkele ronden aan de leiding in diezelfde race.

Wie er volgend jaar naast Coulthard aan de races gaat deelnemen, is nog niet bekend. "David is de perfecte coureur om nieuwe coureurs aan te spiegelen," zei teambaas Christian Horner. "We gebruiken de rest van het jaar om te bekijken wie er volgend jaar de teamgenoot van David wordt. Dat zullen dan niet afwisselend verschillende coureurs worden, zoals dit jaar."