Haynes maakt het Serena moeilijk

Serena Williams heeft met veel moeite de tweede ronde van Wimbledon bereikt. Ze won met 6-7 (12) 6-4 6-2 van haar landgenote Haynes.

Het begon goed voor Serena in de eerste set, ze kwam al snel een break voor. Het was Haynes die dit weer gelijk trok en een tie-break uit het vuur sleepte. Hierin kregen beide Amerikaanse dames vele setpoints. Het was Haynes die haar 4e setpoint benutte en de tie-break won met 14-12. Williams kon zich niet beheersen en kreeg een waarschuwing omdat ze met haar racket op het heilige gras van 'The Graveyard' sloeg.

In de tweede set herpakte de tweevoudig winnares zich meteen, ze kwam een break voor. Het was Haynes die op 3-4 achter knap weer terug breekt. Serena laat zich niet kennen en pakt meteen weer een break, waardoor ze de stand in sets gelijk kon trekken op haar eigen service. Dit deed de als vierde geplaatste Amerikaanse op haar derde setpoint.

In de derde set was het verweer van Haynes gebroken op een stand van 2-2. Williams pakte twee breaks en hield twee keer haar eigen service. Dit betekende een 6-2 winst in de derde set en een ticket voor de tweede ronde van Wimbledon na 2,5 uur zwoegen.