Wimbledon: Henman ontsnapt

Tim Henman is op Wimbledon ontsnapt aan een vroegtijdige eliminatie. De Brit stond met 2-0 in sets achter tegen de Fin Nieminen. Toch stootte Henman door.

In de eerste twee sets speelde Henman ver onder zijn niveau. Zijn chip and charge spel op de service van Nieminen pakte steeds verkeerd uit. De eerste twee sets gingen dan ook verdiend naar Nieminen, die weinig onnodige fouten maakte. Het werd 6-3 en 7-6 voor de Fin. In de derde set liepen de volleys van Henman veel beter. Hij kon tevens meer druk zetten op de servicegames van Nieminen. Met 6-4 pakte de Engelsman de derde set. In de vierde set brak Henman op een stand van 6-5 Nieminen. In de beslissende set was Henman duidelijk de meerdere. Door een 6-2 overwinning in die set blijft de publiekslieveling in de race.

Een moeizame bevalling dus voor de viervoudig halve finalist. Het Engelse publiek is echter wel wat gewend van Henman. Doorgaans heeft hij het altijd lastig in de eerste ronde. In de tweede ronde speelt Henman tegen de Rus Toersoenov, die in 2004 van Safin won op Wimbledon. De Engelsen hebben vandaag trouwens een nieuw tennistalent begroet. De pas 18-jarige Andy Murray versloeg in drie sets eenvoudig de Zwitser Bastl.