Wimbledon: zeges Roddick, Coria

Andy Roddick en Guillermo Coria hebben zich geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon. Beide geplaatste spelers wonnen eenvoudig in drie sets.

Roddick moest het opnemen tegen de Tsjech Jiri Vanek. In de eerste set speelde de Amerikaan zijn klassieke spelletje: eerst een keiharde opslag vuren en dan (als de opslag geen ace heeft opgeleverd) met zijn forehand het punt binnenhalen. Vanek verloor de eerste set kansloos met 6-1. In de tweede set dwong Vanek een tiebreak af. Roddick ging slordiger spelen en de Tsjech troefde Roddick vaak af in de rally. Toch sleepte Roddick de set binnen. In de derde set was het verzet van Vanek gebroken. ‘A-Rod’ won die set met 6-2 en speelt tegen Bracciali in de tweede ronde. Deze Italiaan overleefde een ace-bombardement van Ivo Karlovic.

Guillermo Coria speelde sterk tegen de Duitser Tomas Behrend. Het werd 6-1, 6-2 en 6-2 voor de kleine Argentijn. Coria dolde af en toe met Behrend, die er totaal niet aan te pas kwam. Wellicht kan Coria de nare smaak van Roland Garros (waar hij al in de vierde ronde werd uitgeschakeld) wegspoelen op Wimbledon. Coria speelt in de tweede ronde tegen Xavier Malisse. De als twintigste geplaatste Ljubicic verloor echter wel. De Kroaat was niet opgewassen tegen Jürgen Melzer. Het werd drie keer 6-4 voor de Oostenrijker.