Circuit overweegt miljoenenclaim

De organisatie van de Grand Prix van afgelopen zondag, de Indianapolis Motor Speedway (IMS), overweegt Bernie Ecclestone aan te klagen. Het zou gaan om een claim van 16,5 miljoen euro.

Volgens Joie Chitwood, president van de IMS, heeft de naam van het circuit grote schade opgelopen door de gebeurtenissen van zondag. Ook eisen veel bezoekers de betaalde entree terug. Chitwood: "Ik vind dat meneer Ecclestone zich bewust is van onze onvrede met wat er is gebeurd. We gaan onze situatie, onze positie analyseren en we zullen waarschijnlijk in de komende dagen met een passende reactie komen."

IMS overweegt Bernie Ecclestone aan te klagen voor het gehele bedrag dat de organisatie heeft betaald om de race te organiseren, zo'n 16,5 miljoen euro. Ecclestone reageerde laconiek: "Als ik een raceorganisator was die toegangskaartjes moest terugbetalen, zou ik ook proberen mijn kosten op een ander te verhalen. Aan de andere kant heeft Indianapolis haar race voor het wereldkampioenschap Formule 1 gekregen."