Teams testen weer deze week

Na het debacle van afgelopen weekend in de Verenigde Staten zijn de teams voornemens beter voorbereid aan te treden tijdens de komende races in Frankrijk en Groot Brittanie.

Het team van Ferrari zal deze week op twee banen de nodige testkilometers draaien, terwijl het gros van de Michelin-teams zullen gaan testen op het circuit van Jerez in Zuid-Spanje.

De exacte testschema`s zijn nog niet bekend maar dat Ferrari zowel in Italië als op Silverstone in actie zal komen, staat al wel vast. De Duitser Michael Schumacher zal op de Britse baan waarschijnlijk niet vergezeld worden door de andere teams, omdat die op grond van de testovereenkomst niet vlak voor een grand prix mogen testen op het betreffende racecircuit.

De meeste van de andere teams zullen dan naar het Spaanse Jerez de la Frontera gaan. Daar zullen ondermeer Red Bull Racing en McLaren Mercedes testen. Op woensdag en donderdag zullen Montoya en Wurz de McLarens besturen, terwijl Räikkönen op vrijdag het zitje van Montoya zal overnemen.