Mansell geeft Michelin gelijk

Nigel Mansell geeft Michelin gelijk in de beslissing om haar teams niet te laten racen tijdens de Grand Prix op Indianapolis.

Mansell, Formule 1-wereldkampioen in 1992, zegt dat Michelin integriteit heeft getoond door haar beslissing. Ook vindt hij dat de teams geen blaam treft omdat ze het advies van Michelin opvolgden.

Mansell: "Ik heb tijdens mijn carrière een aantal spectaculaire klapbanden gehad, waarvan er één mij een wereldtitel ontnam. Toch gaf ik daar onze bandenfabrikant Goodyear niet de schuld van. Je kan waarschuwingen over banden niet negeren. Als de veiligheid van een coureur of het publiek in het geding komt, kun je je geen fouten veroorloven."

De Brit vindt dat er een compromis had moeten worden gevonden. "Er had een chicane moeten worden gebouwd in die laatste snelle bocht, zo simpel ligt het. Je moet alles in het werk stellen om toch te kunnen racen. Deze oplossing was een zieke grap. Ik schaamde me voor wat er gebeurde, het was alsof je iemand in het openbaar zelfmoord ziet plegen."