Peugeot diesel op Le Mans in 2007

Peugeot heeft laten weten in 2007 terug te keren op Le Mans. Men wil met een ambitieus project starten waarbij men met een diesel prototype wil gaan rijden. Hierbij kunnen ze concurrentie krijgen aangezien aan word genomen dat Audi ook met een dergelijk project bezig is.

De PSA groep had al aangegeven aan het einde van dit jaar te stoppen met de deelname van Peugeot en Citroën aan het wereldkampioenschap rally’s. Peugeot is dan vier jaar niet op Le Mans geweest nadat ze vertrokken als motorleverancier van het Pescarolo team in 2003.

Van Citroën wordt verwacht dat ze in 2007 terugkeren in het WRC of in de Rally Raid World Cup mee gaan rijden. Waarbij de nadruk natuurlijk ligt op deelname aan "Le Dakar" in 2007. Peugeot heeft op Le Mans, net zoals Citroen in het WRC en de Dakar rally, de overwinning al eens gepakt. Dit was in 1993 toen het Franse merk overtuigend won met de Peugeot 905B.

Men gaat nu onderzoek uitvoeren voordat er aan het ontwerpen en bouwen van de auto word begonnen. Doel is om de eerste wagen in december 2006 op een circuit te laten rijden. In 2007 gaat deze wagen dan meerijden in de Le Mans Endurance Series en in de 24 uren van Le Mans.


De winnaar van Le Mans 1993 de Peugeot 905B