'Van Bommel moet zich terugknokken'

De kans dat Mark van Bommel op korte termijn terugkeert in de basis van Oranje lijkt klein. Bondscoach Marco van Basten is ontevreden over de manier waarop de middenvelder zijn taken uitvoert in het Nederlands elftal.

Van Basten heeft gezegd dat van Bommel zich kan terugknokken door bij Barcelona het tegendeel te bewijzen. "We vinden dat Mark zaterdag zijn taken niet goed heeft uitgevoerd. Voor Finland heb ik geen basisplaats voor hem in gedachten en als invaller zal ik hem ook niet gebruiken. Vandaar dat ik hem niet meeneem."

"Ik heb hem gezegd dat hij nu lekker vroeg vakantie heeft en dat hij bij Barcelona moet laten zien dat ik er naast zit."

Met de beslissing Van Bommel te laten afvallen, heeft Van Basten opnieuw bewezen dat hij niet let op de naam van spelers. "Wij zijn er om keuzes te maken en dat doet me niet zo gek veel. De ene keer geeft dat wat meer deining dan de andere. Maar het gaat erom dat je de dingen goed uitvoert, ongeacht hoe je heet. Doe je dat niet, dan grijpen wij in."

Submitter:  Bron: nos teletekst