Ullrich: "In juni nog nooit zo goed"

Jan Ullrich lijkt dit jaar zijn voorbereiding serieuzer dan ooit te hebben aangepakt. Ondanks ziekte in het begin van het seizoen, lijkt hij nu op volle stoom richtingen de Tour te koersen.

Terwijl Lance Armstrong veel in de Verenigde Staten trainde en nu in de Dauphiné Libéré toont hoe zijn vorm is, heeft zijn grootste concurrent Jan Ullrich ook niet stilgezeten. De voorbije weken verkende de Duitser enkele Tour-etappes en het afgelopen weekend reed hij in Duitsland en Zwitserland. In de GP Schwarzwald werd Ullrich vijfde na binnenkomst in een tweede groepje. In de GP Gippingen werd hij tweede, nadat hij door medevluchter Alexandre Moos in de sprint werd geklopt.

Met die resultaten heeft Ullrich veel vertrouwen gekregen in zijn vorm: "Het gaat elke dag beter. Meer zelfs: zo goed was ik begin juni nog nooit. Eigenlijk verbazen de goeie resultaten me een beetje. Vooral zaterdag voelde ik me nog wat moe van mijn training in de Pyreneeën, waar ik in totaal toch zo'n tienduizend meter hoogteverschil overwon. De goede conditie komt eraan."

In de Ronde van Zwitserland wil hij nog de laatste puntjes op orde brengen: "Momenteel weeg ik nog twee kilootjes te veel. Die gaan er binnenkort op de Zwitserse wegen gegarandeerd af. Niet dat ik de ambitie koester om daar opnieuw eindwinnaar te worden. Dit keer staat die Ronde helemaal in het teken van de Tour. Twee of drie ritten plankgas geven, dat wil ik echter wél doen."