Patrick zorgt voor opleving Indy 500

De deelname van Danica Patrick aan de Indianapolis 500, afgelopen zondag, zorgde voor veertig procent meer Amerikaanse televisiekijkers dan vorig jaar. De waardering van de race door de kijkers was het hoogste sinds 1997. Haar prestaties zouden ook de interesse van Formule 1-teams hebben gewekt.

Danica Patrick was zondag de eerste vrouw ooit die aan de leiding ging van de wereldberoemde Indy 500. Buiten de 300.000 bezoekers op de tribunes, keken het hoogste aantal Amerikanen sinds lange tijd naar de race. De race kreeg uiteindelijk een waardering van 6,6 op een schaal van tien, maar de laatste vijftien minuten, toen Patrick nog grote kans maakte op de overwinning, kreeg van de kijkers een waardering van 8,8. De waardering voor de complete race is de hoogste sinds Arie Luyendijk in 1997 de Indy 500 won.

Patrick heeft zich met haar vierde plaats in de Indy 500 ook in de kijker gereden van de Formule 1. Patrick begon haar racecarrière in 1996 in Europa en werd tweede op het Formula Ford Festival van 2000 achter Anthony Davidson, het beste resultaat in die race ooit voor een Amerikaan. Bernie Ecclestone zou interesse hebben om haar terug naar Europa te halen om in de Formule 1 te gaan rijden. Twee teams zouden al hun interesse in Patrick hebben getoond en volgens diverse geruchten zou Minardi de Amerikaanse nog dit jaar een test willen aanbieden.