Coulthard baalt van Albers

David Coulthard heeft het even gehad met Minardi. Hij werd een ronde opgehouden door Christijan Albers en liep een straf op toen hij na een pitstop probeerde net voor Patrick Friesacher de baan op te komen.

In de Red Bull kon David Coulthard verrassend goed meekomen en achteraf denkt hij dat een derde plaats er best in had kunnen zitten. Tenminste als hij niet door Albers was opgehouden en hij geen drive through-straf had gekregen. In Monaco zorgde een spin van Albers voor een ongelukkige uitkomst bij Coulthard en nu negeerde de Nederlander de blauwe vlaggen met Coulthard achter zich.

Hoewel Albers in de race daarvoor gestraft werd, baalt Coulthard wel van de actie van Albers: "Ik zat een ronde vast achter hem en verloor drie seconde. Hij zei dat hij de blauwe vlaggen niet had gezien, maar hij ziet toch zeker wel dat er een auto achter hem zit. Hij weet dat hij het gevecht met Red Bull niet aankan. Ik ben erg teleurgesteld, want hij was erg goed bezig dit seizoen."

Ironisch genoeg kreeg Coulthard even later ook dezelfde straf, voor het te hard rijden in de pits. "Ik wilde voor de Minardi (van Patrick Friesacher, red.) de pits uit komen en zette de snelheidsbeperking iets te vroeg uit en kreeg daarvoor de straf. Ik had voor Rubens kunnen eindigen, maar daar wil ik niet teveel over nadenken, want dan raak ik alleen maar overstuur."