GP2: Carroll wint voor Bruni

Adam Carroll heeft de GP2 race van Monaco gewonnen voor Gianmaria Bruni en Nico Rosberg. De drie kwamen over de streep met een verschil tussen de nummer één en de nummer drie van slechts 1.1 sec.

Nadat de start werd afgebroken en er dus een tweede opwarmrond moest worden gereden, pakte Kovalainen van pole af de eerste plaats in de race. Bruni volgde op de tweede plaats met Carroll daar kort achter. Kovalainen trok in de eerste paar ronden een flink gaat tussen hem en de nummer twee.


Race winnaar Adam Carroll

Ondanks dat Monaco niet als baan te boek staat waar men kan inhalen waren er toch een flink aantal gevechten op de baan. Tijdens de verplichte pitstops ging het echter mis voor de leider in de wedstrijd. De wielmoer van de linkervoorband kwam niet los en Kovalainen stond te lang in de pits waardoor hij de leiding verloor.

Bruni pitte pas erg laat, dit was achteraf een fout aangezien Adam Carroll toen alweer een aantal snelle rondes neer had gezet na zijn vroege pitstop en de leiding overnam. Rosberg reed ook een erg goede race. De jonge coureur zette een aantal snelle rondes neer waarin hij onder andere Scott Speed voorbijging om de vierde plaats te pakken. Door Kovalainen’s problemen schoof hij op naar plek drie en reed hij het gaat naar de koplopers dicht.


Voormalig Minardi coureur Bruni pakt plaats twee

Uiteindelijk wist Adam Carroll de race dus te winnen voor zijn team Super Nova International. Buiten het podium was Scott Speed de eerste op plaats vier, Kovalainen werd ondanks zijn problemen nog knap vijfde. Door deze plek met de bijbehorende punten te pakken blijft de Fin eerste in het algemeen klassement voor Bruni en Speed.

Uitslag GP2 Monte Carlo

plaatsnaamnationaliteitteamachterstand
1.A. CarrollGBRSuper Nova International1:04:41.326
2.G. BruniITAColoni Motorsport+ 0.657
3.N. RosbergGERART Grand Prix+ 1.101
4.S. SpeedUSAiSport International+ 18.452
5.H. KovalainenFINArden International+ 53.398