Oranje -17 verliest in EK-finale

Het Nederlands Elftal voor spelers tot 17 jaar heeft in de finale van het EK met 2-0 verloren van Turkije en daarmee zilver gepakt. Italië wist op het EK het brons te pakken.

In de finalewedstrijd tussen Nederland en Turkije lieten beide teams zien aanvallende intenties te hebben. Nederland kwam in de eerste helft tweemaal dicht bij de 1-0, maar Jeffrey Sapong zag zijn schot op de paal ketsen, terwijl Marvin Emnes op de lat knalde.

In de tweede helft was het Turkije dat beter uit de startblokken. In de 46ste minuut kon Deniz Yilmaz de 1-0 voor Turkije inschieten en in de 51ste minuut werd het ook nog 2-0 voor Turkije door een doelpunt van Tevlik Köse. Nederland wist de Turken nog wel vast te zetten en kreeg verschillende goede kansen, maar wist niet meer te scoren, waardoor de Turken het goud op het EK opeisen.

Nederland - Turkije 0-2
46' Yilmaz 0-1