WRC: Ongevallen zorgen voor twee neutralisaties

De tweede dag van de rally van Cyprus beloofde vooraf weer veel spektakel en waarschijnlijk veel uitvallers. Nadat op dag één de favorieten Grönholm en Solberg al uit zijn gevallen heeft Loeb op plek één in het algemeen klassement geen directe druk van zijn concurrenten in het wereldkampioenschap.

Stage 7
De zevende stage van de wedstrijd beloofde weer wat meer spanning dan de proeven van dag één waarop Loeb heer en meester was. Ook deze stageoverwinning ging naar de Fransman maar hij had maar een voorsprong van 0.3 sec. op Peugeot rijder Märtin. Deze liep hiermee in op Henning Solberg, die derde staat in het klassement, zijn achterstand op de Noor is nu 2.8 sec. Gardemeister pakt de derde plek op de proef gevolgd door Rovanperä en Stohl, die zijn tweede plaats in het algemeen klassement moet verdedigen.

Stage 8
Loeb pakt zijn zevende achtereenvolgende stageoverwinning op de proef. Ditmaal is hij sneller dan Gardemeister met zijn Focus WRC. Als derde eindigt de teamgenoot van Loeb, Duval, met een achterstand van 9.5 sec. op zijn kopman. De Belg Duval probeert de vijfde plaats over te nemen van Warmbold, hij verkleint op deze proef zijn achterstand naar 20.5 sec. Märtin blijft Solberg op de hielen zitten en weet de achterstand te verkleinen naar 0.7 sec.

Stage 9
Ook op deze stage zit Toni Gardemeister dicht achter Loeb, maar weer is het niet voldoende om de overwinning te pakken. De Ford rijder eindigt op 0.2 sec. van Loeb, die de rally domineert. De Fransman vergroot hierdoor zijn voorsprong op de nummer twee, Manfred Stohl, naar meer dan drie minuten. Henning Solberg reageert op de proef op de aanval van Märtin en zet de derde snelste tijd neer, hij pakt één seconde op de Peugeot rijder. Ook Duval pakt wat tijd op Warmbold, hij ligt nu nog maar 17.2 sec. achter.

Stage 10
Na de middag werd weer opnieuw dezelfde ronde van drie proeven gereden, ook nu was Loeb weer de snelste op de proef en zette als enige een tijd van onder de negen minuten neer. Teammaatje Duval was tweede en Rovanperä zet met zijn Mitsubishi zijn beste prestatie tot nu toe neer door de derde plek op de proef te pakken. Märtin loopt in deze proef weer wat in op Henning Solberg, hij verkleint zijn achterstand met 0.4 sec, zijn totale achterstand bedraagt nu 1.3 seconden.

Stage 11
Francois Duval raakt op deze proef na vier kilometer van de weg af, zijn Xsara WRC raakt een boom en vliegt in brand. Rijder en navigator kunnen ongedeerd uit het wrak klimmen maar de stage wordt gestopt en alle coureurs die de stage niet hebben kunnen voltooien krijgen een standaard tijd toegekend. Warmbold raakt ook in de problemen, hij verloor oliedruk en moest zijn Focus WRC aan de kant zetten. Henning Solberg maakt veel tijd goed op deze stage, hij weet de stage wel te voltooien en vergroot zijn voorsprong op Märtin met 13 seconden.

Stage 12
Ook de laatste stage van de dag wordt voortijdig afgelast vanwege een aantal crashes op de proef, en vertraging van deelnemers die nog van stage elf af moesten komen. Ook hier kregen de coureurs die de proef niet voltooiden een standaard tijd toegekend. Gilles Panizzi had voordeel bij deze situatie, de Mitsubishi rijder pakt zijn eerste stageoverwinning van de rally voor Chris Atkinson. Solberg pakt opnieuw wat meer voorsprong op zijn naaste rivaal Märtin. Rovanperä en Gardemeister waren de pechvogels van de stage. De Mitsubishi rijder moest op de proef stoppen nadat hij zijn rechter voorband was verloren. De Ford coureur verloor meer dan een minuut op de proef door een lekke band.
Aan het einde van dag twee staat Loeb met een comfortabele voorsprong op plek één in het klassement, gevolgd door Stohl en Solberg.

Algemeen klassement na dag 2:

plaatsnaammerktijdachterstand
1.S. LoebCitr3:35:33.9
2.M. StohlCitr3:39:06.6+3:32.7
3.H. SolbergFord3:39:49.3+4:15.4
4.M. MärtinPeug3:40:08.8+4:34.9
5.T. GardemeisterFord3:42:45.7+7:11.8