FBK Games haalt El Guerrouj naar Hengelo

Hicham El Guerrouj zal op 29 mei deelnemen aan de Fanny Blankers-Koen Games. De Olympisch kampioen op de 1.500 en 3.000 meter zal in Hengelo op de drie kilometer starten. Vorig jaar meldde El Guerrouj zich op het laatste moment af voor het evenement, omdat hij naar eigen zeggen nog niet fit genoeg was om aan het buitenseizoen te beginnen.

De organisatie van de FBK-games hebben naast El Guerrouj nog twee andere Olympische kampioenen vastgelegd. De Ethiopiër Kenenisa Bekele (10.000 meter) en de Kameroense atlete Françoise Mbango (hinkstapspringen) zegden hun komst al eerder toe. Bekele zal in Hengelo zijn eigen wereldrecord aanvallen. Vorig jaar liep hij in Ostrava een tijd van 26:20.31, een week nadat hij in Hengelo het wereldrecord op de 5000 meter verbeterde.

Er zullen in totaal 18 Nederlandse atleten aanwezig zijn in Hengelo, waaronder Rens Blom (polsstokhoogspringen), Rutger Smith (discuswerpen), Gert-Jan Liefers (3.000 meter) en Lornah Kiplagat (5.000 meter). De twee 800 meter-lopers Bram Som en Arnoud Lokken kunnen wegens blessures niet meedoen.