Blatter hekelt gedrag Rooney en Mourinho

De voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, Sepp Blatter, stoort zich aan het gedrag van Wayne Rooney en Jose Mourinho. Blatter noemde de coach en speler slechte verliezers.

Blatter bedoelde onder meer het gedrag van Rooney tijdens een wedstrijd tegen Arsenal, toen de speler veelvuldig tegen de scheidsrechter vloekte, en de manier waarop coach Mourinho zich liet gelden rondom de Champions Leagueduels tegen Barcelona.

"Ik doe Mourinho en Rooney een verzoek. Als sterren op zo'n hoog niveau hebben ze een verantwoordelijkheid naar de fans als ook de sport", aldus Blatter in de London Evening Standard. "Met Rooney is het een kwestie van opvoeden. Hij zou van de leiding een draai om zijn oren moeten krijgen."

"Mourinho is stil als hij op de bank zit, maar hij zou ook stil moeten zijn na een wedstrijd. Na de verloren wedstrijd op Anfield omhelste hij dan wel Rafael Benitez, maar hij liep daarna weer te klagen over de grensrechter. In het voetbal leer je hoe te winnen, maar je moet ook leren hoe te verliezen. Het zou goed zijn voor Rooney en Mourinho om hier eens over na te denken," aldus Blatter.