Betis naar finale Spaanse beker

Real Betis heeft zich geplaatst voor de finale van de Spaanse beker, de Copa del Rey. Na penalty's won de ploeg uit Sevilla met 4-5 van Athletic Bilbao. De heenwedstrijd tussen beide ploegen eindigde in 0-0 en ook in de return bleven Betis en Athletic na negentig minuten en de verlenging doelpuntloos.

In de strafschoppenserie stopte de keeper van Betis, Antonio Doblas, de eerste penalty van Asier del Horno. Ricardo Oliveira schoot namens Betis hoog over en daardoor was de stand na vijf penalty's gelijk. Toen stopte Doblas de inzet van Santiago Ezquerro en schoot Luis Fernández zijn ploeg naar de finale. Real Betis haalde in de historie drie keer de bekerfinale en won alleen in 1977 de beker, in de finale werd toen gewonnen van Athletic Bilbao.

Donderdag zullen Atlético Madrid en Osasuna hun tweede halvefinalewedstrijd spelen. De heenwedstrijd eindigde in een 1-0 zege voor Osasuna.