Arsenal tweede, Liverpool geen CL

De wedstrijd Arsenal - Liverpool is geëindigd in 3-1, en door de zege van Arsenal zijn er een aantal belissingen gekomen in de Premier League.

Arsenal was op Highbury een stuk frisser dan Liverpool, dat dinsdag ten koste van Chelsea de Champions League-finale bereikte. Binnen een half uur leidde Arsenal met 2-0, door goals van Pires en Reyes. Na rust deed Gerrard met een vrije trap nog wat terug, maar Arsenal kwam niet echt in de problemen. In de slotfase maakte Fabregas er 3-1 van, na voorbereidend werk van invaller Dennis Bergkamp.

Arsenal is door de overwinning zo goed als zeker van directe plaatsing voor de Champions League. The Gunners hebben zes punten voorsprong op Manchester United, en een beter saldo. Theoretisch kan Manchester nog de tweede plaats behalen, maar de kans daarop is erg klein. In Engeland worden nog twee wedstrijden gespeeld.

Door de nederlaag van Liverpool is Everton definitief verzekerd van de vierde plaats en mag het voorronde Champions League spelen. Mocht Liverpool de Champions League winnen, dan nog mag het volgend seizoen niet meedoen op het hoogste Europese podium.