GP2: Lopez wint, favorieten vallen uit

Vanochtend is race twee verreden van de GP2 klasse op het circuit van Barcelona. Jose Maria Lopez wist deze te winnen voor Piquet Jr. en Scott Speed. Het is nog maar de vraag of Piquet zijn tweede plaats mag houden vanwege een wilde inhaalactie in de laatste ronde.

De startgrid tijdens de tweede race van de GP2 is de omgekeerde volgorde van de top acht uit de uitslag van de eerste race van het weekend. Dit betekende dat Negrau op pole stond, Carroll op de tweede positie en Lopez op plaats drie. Negrau liet echter zijn motor afslaan voor de opwarmronde en moest dus achteraan starten. De GP2 klasse kent nog wat technische problemen met de wagens, één van die problemen heeft te maken met de koppeling.

Bij de start kwam de leider in het algemeen klassement Kovalainen met nog twee anderen niet weg. Dit heeft waarschijnlijk ook te maken met de koppelingsproblemen. Lopez pakt de leiding gevolgd door Carroll en Piquet Jr. Winnaar van race één Gianmaria Bruni startte vanaf plaats acht en is opgeklommen naar plaats zes op jacht naar de rijders die voor hem rijden.

Premat maakt vervolgens een harde crash mee. Hij komt bij het uitgaan van de laatste bocht in de grindbak terecht probeert te corrigeren maar klapt in de pitmuur. Hierdoor komt er een safety car op de baan waardoor Lopez zijn voorsprong op nummer twee Carroll kwijt raakt. Bij de herstart trekken de eerste drie meteen weer een gat ten opzichte van de rest van het veld.

Bruni valt daarna nog uit, verder zijn Nico Rosberg en Fauzy nog met elkaar aan het strijden om plaats zes. Dit duel wordt uiteindelijk gewonnen door Rosberg. In de laatste ronde zet Piquet Jr. dan nog een wilde inhaalactie in op Adam Carroll. De Braziliaan tikt hierbij Carroll aan en deze spint en verliest veel plaatsen. Piquet gaat uiteindelijk achter de winnaar Lopez als tweede over de finish.

Uitslag GP2 Barcelona race twee

plaatsnaamnationaliteitteamachterstand
1.J. LopezARGDAMS30:10.213
2.N. Piquet Jr.BRAHiTech Piquet Sports+ 2.969
3.S. SpeedUSAiSport International+ 3.279
4.N. RosbergFINART Grand Prix+ 7.780
5.N. Jani.SUIRacing Engineering+ 10.215
Submitter:  Bron: FOK!