Heidfeld rij-instructeur voor tennissers

BMW Williams-coureur Nick Heidfeld heeft vandaag een aantal rijlessen gegeven aan tennissterren Aranxta Sanchez-Vicario en Andrew Murray op het circuit van Barcelona in een Formule BMW-wagen. Morgen worden de rollen omgedraaid en speelt Heidfeld, samen met een aantal Formule 1-collega's, op een tennistoernooi voor het goede doel.

Voor beide tennisspelers was het de eerste keer achter het stuur van een racewagen. De Formule BMW-klasse biedt plaats aan jong racetalent in wagens met 140 pk. De 17-jarige Andrew Murray heeft nog geen rijbewijs, maar reed zes ronden op het circuit van Valencia, waar aanstaande zondag de Grand Prix van Spanje wordt verreden.

Morgen speelt Heidfeld een tennistoernooi in Barcelona, waarbij geld wordt ingezameld voor de Intensive Care-afdeling van een ziekenhuis in Northampton. Ook Antonio Pizzonia, Giancarlo Fisichella, Marc Gené, Christian Klien, Felipe Massa, Jacques Villeneuve en Alexander Wurz zullen aan dit toernooi deelnemen. Het toernooi bestaat uitsluitend uit dubbelpartijen, waarbij de coureurs zij aan zij zullen spelen met bekende tennissers.