Senden nog drie jaar bij Roda JC

Ger Senden heeft zijn aflopende contract bij Roda JC verlengd met drie seizoenen. De 33-jarige Senden, die tevens actief is als jeugdtrainer bij de club uit Kerkrade, zal aan het einde van elk seizoen bekijken of hij zijn actieve loopbaan nog wil voortzetten. FC Eindhoven had interesse om Senden transfervrij over te nemen.

"Ik zal het komende seizoen in ieder geval proberen om met mijn ervaring de jongeren te helpen. Maar daarover zal ik eerst nog een keer goed met onze nieuwe trainer moeten praten",aldus Senden in Dagblad De Limburger. "Het werd tijd dat ik een beetje rust om mij heen kreeg. De laatste tijd was toch een beetje hectisch met al die onderhandelingen. Ik ben echt blij dat dit nu achter de rug is."

De verdediger speelt al zijn gehele loopbaan voor de Limburgse club waar hij in 1989 zijn profcarriere begon.

Clubgenoot Mark Luijpers heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. "Ik hoop binnen een week de knoop te kunnen doorhakken", aldus de 34-jarige verdediger, wiens contract in Kerkrade deze zomer afloopt. "Een transfer naar MVV is helemaal van de baan. Ik wil nu nog even nadenken over wat ik precies ga doen."