Zabel wint Rund um den Henninger Turm

Erik Zabel is het sprinten nog niet verleerd. De Duitser won vandaag in de spurt Rund um den Henninger Turm. Voor Zabel is het de derde keer dat hij deze Duitse koers op zijn naam schrijft.

De wedstrijd, over ruim 200 kilometer en veel lastige heuvels, ontpopte zich tot een interessante clash tussen de twee grootste profteams van Duitsland: Gerolsteiner en T-Mobile.

Deze strijd kwam vooral tot uiting in de kopgroep van een twintigtal renners, die na veertig kilometer koers was ontstaan. In de groep waren beide teams goed vertegenwoordigd. Maar veel ruimte kregen ze niet van elkaar. Als er een renner van Gerolsteiner ging zat er één van T-Mobile in het wiel, en vice versa.

Maar ook andere vluchtpogingen werden teniet gedaan. De mannen in het rose en de Gerolsteiner-formatie hadden namelijk ook wel belang bij een massaspurt. Met Zabel en Marcus Zberg hadden beide teams goede winstkansen als het op een spurt mocht aankomen.

Een massaspurt was dan ook het logische gevolg van de gehanteerde koerstactiek van beide Duitse teams. Daarin bleek Zabel een maatje te groot voor zijn evenknie bij Gerolsteiner. Zberg moest uiteindelijk zelfs genoegen nemen met de derde plaats, de Argentijn Borrajo was namelijk nog net over hem gewipt.

Beste Nederlander in de koers werd Karsten Kroon. De winnaar van vorig jaar maakte deel uit van de kopgroep van 20 en finishte uiteindelijk als 14e.

Uitslag

1.Erik Zabel (Dui) 5.10.34
2.Alejandro Borrajo (Arg) z.t.
3.Marcus Zberg (Zwi) + 0.01
4.Mirko Celestino (Ita) z.t.
5.David Kopp (Dui) z.t.